جمعه 07 اردیبهشت 1403 - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار: 1402/01/25 12:10
کد خبر: 38564

کدام بانک های ایرانی منحل می‌شوند؟ | شوک سنگین به اقتصاد ایران

در سال جاری، قابل شناخت خواهیم بود که بانک‌هایی به دلیل رشد پایه پولی، افزایش نقدینگی و در نهایت تورم، از بین خواهند رفت.

فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ، در راستای نظم‌بخشی به سیستم بانکی و جلوگیری از افزایش پایه پولی و نهایتاً نقدینگی، به انحلال بانک های ناتراز اعتقاد دارد. او تا نیمه سال جاری، منحل شدن چند بانک را پیش‌بینی کرده است. برداشت بانک ها و خلق پول از سوی آن‌ها، یکی از دلایل افزایش پایه پولی و نقدینگی است که فرزین به آن اشاره کرده است. این موضوع را فرزین، در گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر خود، به صورت صریح مطرح کرده است.

وی با تاکید بر اینکه قطعا امسال و تا نیمه اول چند بانک ناتراز منحل خواهند شد و نام آن‌ها را اعلام خواهیم کرد، گفت: اگر بخواهیم تامین پولی و مالی را به روش غیرتورمی انجام دهیم باید بانک‌ها سرمایه‌شان افزایش پیدا کند و بانک‌هایی که کفایت سرمایه لازم را ندارند و اضافه برداشت دارند باید بدانند که اگر نتوانند ناترازی‌شان را حل کنند به سمت انحلال حرکت خواهند کرد. در این زمینه فهرست بانک‌های ناتراز و اقدامات لازم را در این زمینه به دولت داده‌ایم و درباره چند بانک این کار شروع شده است.

فرزین با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم که بانک‌های ناتراز به فعالیت‌شان ادامه دهند و خلق پول کنند، گفت: درباره پرداخت تسهیلات در سال جدید نیز به دنبال این هستیم که آن را تقویت کنیم. البته اگر بخواهیم نقدینگی را کنترل کنیم باید تسهیلات بانکی را از نوع تکلیفی و غیرتکلیفی کنترل کنیم و لازمه آن تقویت نظارت بانک مرکزی است.

البته به گفته رئیس کل بانک مرکزی، قاعده‌ای در این زمینه به نام قاعده گزیر وجود دارد به معنی اینکه بانک مرکزی ضامن پول‌ها و سپرده‌های مردم در بانک‌هایی است که منحل می‌شوند و تا ریال آخر پول‌های مردم به آن‌ها بازگردانده خواهد شد؛ بنابراین امسال شاهد انحلال بانک‌هایی خواهیم بود که به رشد پایه پولی، افزایش نقدینگی و نهایتا تورم دامن می‌زنند و باید دید این سیاست چگونه اجرایی خواهد شد و بانک‌های منحل شده در کدام بانک‌ها ادغام می‌شوند؟

 

کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4p9zxl