جمعه 31 فروردین 1403 - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار: 1401/12/01 07:16
زلزله در ایران | زلزله در ایران رخ می دهد | هشدار زلزله در ایران
کد خبر: 37072

زلزله ترکیه باعث فعالیت زلزله در ایران خواهد شد؟ | هشدار جدی به ایرانیان

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آذربایجان شرقی گفت: فعال‌شدن گسل ترکیه نمی‌تواند موجب فعال شدن گسل‌های منطقه آذربایجان در تبریز یعنی گسل شمال تبریز شود.

زلزله یکی از رخدادهای طبیعی رایج در ایران است که به دلیل قرار گرفتن این کشور در منطقه‌ای که در آن تلاقی صفحات قاره‌ای روی هم رخ می‌دهد، رخ می‌دهد. بر اساس گزارشات سازمان زمین‌شناسی ایران، بیش از 90 درصد از مناطق ایران در منطقه‌های زمین‌لرزه‌ای قرار دارند.

با توجه به اینکه ایران در یک منطقه زمین‌لرزه‌ای قرار دارد، همواره احتمال وقوع زلزله وجود دارد. در واقع، ایران در معرض بسیاری از خسارات زمین‌لرزه‌ای قرار دارد. بیشترین زلزله‌های ایران در منطقه خاورمیانه و در نواحیی مانند تهران، زنجان، قزوین، قم، کرمان، بم و زاگرس رخ می‌دهند.

همچنین، با توجه به پیشرفت فناوری و دسترسی به داده‌های دقیق‌تر، امروزه محققان و کارشناسان می‌توانند با بررسی پارامترهای مختلفی مانند فشارهای خزشی، ویژگی‌های زمین‌شناسی و تاریخچه زمین‌لرزه‌ای مناطق مختلف، به پیش‌بینی زمین‌لرزه و اخذ تدابیر احتیاطی برای کاهش خسارت‌ها در صورت وقوع آن، کمک کنند.

حسن عباس نژاد، رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آذربایجان شرقی امروز در جمع اعضای شورای شهر تبریز اظهار کرد: گسل‌های مربوط به ترکیه و سوریه که فعال شده گسل‌های غیر همسان نیستند و بر این اساس توانستند همدیگر را فعال کنند، گسل ترکیه و سوریه دارای حرکت چپ کرد بوده و فاصله آن با گسل های آذربایجان در تبریز ۶۰۰ کیلومتر است بنابراین فعال شدن گسل تبریز به این علت ممکن نیست و جای نگرانی برای مردم وجود ندارد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آذربایجان شرقی تاکید کرد: فعال شدن گسل ترکیه نمی‌تواند موجب فعال شدن گسل های منطقه آذربایجان در تبریز یعنی گسل شمال تبریز شود زیرا انتهای آن گسل به شمال آناتولی مربوط می شود اما زلزله هایی که در ترکیه اتفاق افتاد مربوط به شرق آناتولی است.

عباس نژاد خاطر نشان کرد: ما باید آمادگی های لازم را در برابر بحرانی همچون زلزله را داشته باشیم و برای این مهم اقدامات جدی اتخاذ کنیم.

رضا دیزجی، رئیس سازمان نظام مهندسی استان آذربایجان شرقی هم در این جلسه بیان کرد: تمام ابعاد موضوعات ناشی از زلزله اخیر شهرستان خوی و کشورهای ترکیه و سوریه را بررسی کرده ایم و دریافته‌ایم که سازه‌های نامناسب در این جریان بیشترین آسیب ها را وارد کرده اند.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان آذربایجان شرقی ادامه داد:باید بگویم که خوشبختانه استان آذربایجان شرقی در بحث مقررات ملی ساختمانی اقدامات خوبی را انجام داده  و لازم است در راستای پروانه های ساختمانی اقدامات بیش از پیش و نظارت های لازم توسط مدیریت شهری صورت گیرد.

 

مسعود حسن نژاد، مدیریت بحران شهرداری تبریز هم در این خصوص بیان کرد: یکی از بحث های آسیب پذیر در شهر ما موضوع اسکان اضطراری و اسکان موقت است که باید در این خصوص اقداماتی اتخاذ شود.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/45r9o9