جمعه 31 فروردین 1403 - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار: 1401/05/29 02:29
فروش فوق العاده ایران خودرو | شروع فروش فوق العاده ایران خودرو | مرحله سوم
کد خبر: 25430

فروش فوق العاده ایران خودرو شروع شد | فروش فوری ایران خودرو بدون قرعه کشی

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، از برگزاری سومین نوبت فروش یکپارچه خودروها در نیمه نخست شهریور ماه خبر داد.

مرحله دوم فروش فوق العاده ایران خودرو در مرداد ماه انجام شد.فروش فوق العاده ایران خودرو دارای شرایط خاصی بود.فروش فوق العاده ایران خودرو از طریق سامانه فروش یکپارچه صورت گرفت. فروش فوری ایران خودرو در مدت معین انجام شد.قرعه کشی این مرحله در شرکت ایران خودرو انجام شد. به گزارش تحریریه، بدینوسیله به اطلاع عموم متقاضیان محترم و نمایندگیهای مجاز می رساند، شرکت ایران خودرو طرح فروش نقدی فوری خانواده هایما (بدون قرعه کشی) باموعد تحویل 30 روزه را با شرایط جدول ذیل ارائه مینماید:

فروش فوق العاده ایران خودرو

نکته1:در این طرح قیمت خودرو قطعی می باشد ولیکن در صورت افزایش بیمه، مالیات و سایرالزامات قانونی، مشتری متعهد به پرداخدت مابه التفاوت می باشد.

نکته2: نمایندگان محترم می بایست این بخشنامه را برای اطلاع بیشتر در محل رویت مشتریان قرار دهند.

تاریخ شروع و مهلت ثبت نام:

زمان شروع این طرح ازساعت 9 صبح روز شنبه مورخ 1401/05/29 بوده و تا تکمیل ظرفیت و حداکثر تا مورخ 1401/05/31 ادامه خواهد داشت.

فروش فوق العاده ایران خودرو

امید قالیباف از برگزاری سومین مرحله فروش خودروها در نیمه نخست سال شهریور ماه خبر داد و اظهار کرد: تاکنون ۱۱ خودرو از شمول قرعه‌کشی خارج شده‌اند. در گروه صنعتی سایپا جز کوییک S و ساینا S که همچنان به روش قرعه‌کشی عرضه خواهند شد، سایر محصولات این شرکت از چرخه قرعه‌کشی خارج شده‌اند. 

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: حذف قرعه‌کشی‌ها برای خودروها به‌تدریج در حال انجام است. در گروه صنعتی ایران خودرو نیز چهار خودرو تارا در دو مدل دستی و اتوماتیک و دناپلاس توربوشارژر در دو مدل دستی و اتوماتیک خارج از فرآیند قرعه‌کشی عرضه می‌شوند.  وی ادامه داد: با اجرای طرح فروش و قرعه‌کشی یکپارچه، ثبات در بازار برقرار شد و از رفتارهای هیجانی و تقاضاهای کاذب کاسته شد. عرضه پژو ۲۰۶ و پژو پارس در بورس کالا، پیشنهاد ایران‌خودرو است  قالیباف خاطر نشان کرد: گروه صنعتی ایران‌خودرو پیشنهاد کرده است که در گام بعدی، دو محصول پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و پژو پارس وارد بورس شوند. این موضوع باید مورد بررسی و موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد؛ بنابراین این موضوع فعلاً تنها پیشنهاد گروه صنعتی ایران‌خودرو است.  به گزارش ایمنا، مرحله دوم فروش محصولات خودروسازان از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو و به روش قرعه‌کشی در آستانه عید سعید غدیر خم، از ۲۵ تیرماه آغاز اجرایی شد و سه روز ادامه داشت. طی سه روز مهلت ثبت‌نام دومین مرحله از فروش خودرو به صورت یکپارچه، بالغ بر شش میلیون و ۵۷ هزار نفر ثبت‌نام کردند که نسبت به مرحله اول ۵۰ درصد رشد ثبت‌نام دیده شد؛ در نهایت قرعه‌کشی اولین روز از مرداد ماه انجام و نتایج دوم مردادماه اعلام شد.

فروش فوق العاده ایران خودرو

زمان قرعه کشی فروش فوق العاده ایران خودرو

بر اساس شنیده‌ها احتمالا برگزاری مرحله سوم قرعه کشی خودرو در سامانه یکپارچه هفته اول شهریورماه برگزار خواهد شد.  تاریخ دقیق بر اساس عرضه محصول از سوی خودروسازان تعیین و توسط سامانه یکپارچه تخصیص خودرو انجام خواهد شد.  شرایط ثبت‌نام در سومین مرحله تخصیص یکپارچه خودرو، همانند دو مرحله قبل سهمیه خودروی طرح جوانی جمعیت نیز اعمال می‌شود. 

در مرحله سوم ثبت نام در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو خودروهایی که تقاضای بالاتر از عرضه دارند با مکانیزم قرعه‌کشی عرضه خواند شد.  شایان ذکر است، در مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه نظیر جک S۵ ، کوییک معمولی، کوییک S، کوییک R، ساینا S، شاهین و محصولات مدیران‌خودرو وکرمان‌موتور در قالب فروش فوق‌العاده، پیش‌فروش یکساله، مشارکت در تولید و طرح‌های جوانی جمعیت بدون قرعه‌کشی عرضه شده‌اند.

فروش خودرو کارکرده و دریافت وجه نقد به صورت آنی، راهکار مناسبی برای تبدیل ماشین دست دوم به خودرو صفر داخلی و خارجی است. بدین گونه که متقاضی خرید خودرو صفر می‌تواند با فروش فوری و نقدی ماشین دست دوم خود سریعا و به راحتی به وجه نقد مورد نیاز و یا پیش پرداخت خودروهای موجود در طرح‌های پیش فروش ایران خودرو و یا طرح ثبت‌نام سایپا دست یابد.  به نظر می‌رسد در بازار پر نوسان خودرو، این روش فروش ماشین کارکرده، مناسب افرادی باشد که قصد تبدیل خودرو کارکرده به صفر را دارند، اما در مقابل از فروش خودرویشان در بازار دلالی و سنتی گریزانند.  در همین راستا، خودرو45 بستر امن و آسانی برای فروش سریع خودروهای کارکرده بازار فراهم کرده است تا متقاضیان فروش خودروهای دست دوم بتوانند خودرویشان را به صورت رایگان کارشناسی کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن وجه نقد خودرو را دریافت کنند.  در روش فروش فوری خودرو کارکرده توسط خودرو45 و حضور فعالان معتبر بازار، می‌توان به راحتی نسبت به خرید خودرو در طرح‌های پیش فروش شرکت کرد و نگرانی بابت پرداخت به موقع وجه نقد پس از برنده شدن در قرعه کشی نداشت. 

شرایط پیش فروش ایران خودرو

شماره تلفن همراه باید به نام متقاضی باشد     

لزوم نداشتن پلاک انتظامی فعال     

عدم امکان ثبت نام برای مشتریان حقوقی     

لزوم گذشت حداقل ۴۸ ماه از آخرین خرید     

عدم امکان صلح، نقل و انتقال خودرو     

لزوم داشتن شماره شبا هنگام ثبت نام     

هر کد ملی، یک دستگاه خودرو     

ارائه اصل و تصویر گواهینامه رانندگی     

عدم امکان ثبت‌نام همزمان در دو قرعه کشی     

ابطال گارانتی خودرو پس از ۵ ماه از زمان تحویل     

لزوم داشتن حساب بانکی معتبر و فعال جهت واریز وجه     

ممنوعیت انتقال حقوق ناشی از انتخاب شدن در قرعه کشی به اشخاص ثالث     

لزوم انطباق کد نمایندگی در مرحله دوم و در زمان واریز وجه با آدرس و کد پستی    

مدارک مورد نیاز        

تصویر گواهینامه رانندگی     

شماره شبا متقاضی     

مدارک شناسایی خریدار

تولید خودروی اقتصادی در ایران خودرو

دنیای اقتصاد : خروج خودروهای تیبا، ساینا، سمند و ۴۰۵ از خطوط تولیدی خودروسازان پس از کش و قوس‌های فراوان در شرایطی کلید خورد که معرفی محصولات جایگزین از سوی شرکت‌های خودروساز با حرف و حدیث‌های زیادی همراه است. آنچه مشخص است خودروهای متوقف مانده در خطوط تولید، در کف قیمتی محصولات خودروسازان قرار داشتند و حالا با معرفی محصولات جایگزین که فاصله قیمتی زیادی با خودروهای جایگزین دارند، باید در انتظار حذف بخش بزرگی از هرم تقاضای خودرو در بازار باشیم. با سهراب برفروشان معاون کیفیت ایران‌خودرو پیرامون روند خروج خودروهای قدیمی از خطوط تولیدی این شرکت و محصولات جایگزین به گفت‌وگو نشستیم.

آقای بر‌فروشان خروج برخی خودروها از خطوط تولیدی خودروسازان آن هم در شرایط کنونی، بنا بر ضرورت است یا مصلحت؟

همانطور که مطلع هستید کیفیت خودرو از حساسیت‌های ویژه‌ای در جامعه برخوردار است و مسوولین نظام نیز در این زمینه تاکیداتی داشتند . بر این اساس از بهمن ماه سال گذشته، ایران خودرو برنامه جامع و مشخصی را در جهت ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات خود طرح‌ریزی و به اجرا گذاشته است. از سوی دیگر وزارت صمت نیز به عنوان نهاد حاکمیتی و نظارتی در مساله خودرو مطالباتی داشت که مجموع این عوامل منجر به آن شد که مدیریت جدید ایران خودرو طرح تحول و  برنامه راهبردی در راستای ارتقای کیفیت محصولات و کسب رضایت مشتریان را در دستور کار قرار دهد.

محورهای این برنامه راهبردی چیست‌؟

در اصل ما به این نتیجه رسیدیم که رضایت مشتریان از محصولات ایران‌خودرو در سه محور حاصل خواهد شد. یکی اینکه محصولات جدیدی تولید شود، که علتش هم این است که سلیقه مشتریان با ورود برخی از محصولات خارجی و مقایسه مدام خودروهای تولید داخل توقعاتی ایجاد کرده و با محصولات کنونی، رضایت مردم جلب نخواهد شد. این محور اولی است که ما را به سمت تولید محصولات جدید با امکانات جدید همراه با سلیقه مشتری ایرانی هدایت کرد. اما محور دوم نیز در راستای کسب رضایت مشتریان بر اساس بازخوردهایی است که بر اساس نظرسنجی‌ها داشتیم و به این جمع‌بندی رسیدیم که برخی از محصولات قدیمی را که حتی ایرادات کیفی نداشته باشند از رده خارج کنیم. به عنوان مثال ۴۰۵ یا سمند که از رده خارج کردیم به دلیل پلتفرم قدیمی و امکانات و ظرفیت‌های پایین کیفی بود که قادر به کسب رضایت مشتریان نبود.  در نتیجه محور دوم طبق برنامه راهبردی ایران‌خودرو، خروج محصولات قدیمی است به جای اینکه این محصولات را ارتقا دهیم.

محور سوم هم این است که محصولاتی را که قرار نیست به زودی از رده خارج بشوند ارتقای کیفی بدهیم. کیفی‌سازی و ارتقا را درباره محصولاتی که قرار نیست حداقل در سه تا چهار سال آینده از خط تولید خارج شود در دستور کار قرار دادیم. بنابراین خروج محصولات قدیمی در برنامه راهبردی ایران‌خودرو قرار دارد. در کنار این برنامه، موضوع استانداردهایی است که خودروسازان ملزم به رعایت آنها هستند یعنی استانداردهای ۸۵گانه. بنابراین یکی دیگر از دلایل خروج این محصولات در ذیل استانداردهای ۸۵ گانه بوده است.

شما اشاره به قدیمی بودن پلتفرم‌های ۴۰۵ و سمند کردید و اینکه قدیمی بودن این پلتفرم‌ها مسیر خروج این خودروها از خطوط تولید را فراهم کرده، این در شرایطی است که یکسری محصولات با پلتفرم همین خودروها همچنان در خطوط تولید فعال هستند، آیا قرار است تولید این محصولات هم متوقف بماند؟

اشاره شما به محصول سورن است که  روی پلتفرم سمند در حال تولید است. واقعیت این است که این سوال به محور سومی برمی‌گردد که به آن اشاره کردم. ما با ارتقا‌سازی سورن را تبدیل به سورن پلاس کردیم که از لحاظ قوای محرکه و فیچرهای داخلی تقویت شده است. این نکته را باید مورد تاکید قرار دهم که خروج سمند و ۴۰۵ نقطه شروع ما است به‌طوری‌که ایران‌خودرو برای عرضه ۷ محصول جدید برنامه دارد و تا دو تا سه سال آینده این محصولات وارد بازار خواهد شد. درست است که برخی از محصولات ما بعضا روی پلتفرم سمند یا ۴۰۵ تولید می‌شود یا پارس که روی پلتفرم ۴۰۵ است اما پارسی که در حال حاضر تولید می‌کنیم پارس دو سال پیش نیست و از لحاظ کیفی بسیار ارتقا یافته است.

پس تاکید شما بر این است که خودروهای کنونی که بر پلتفرم‌های قدیمی تولید می‌شوند از لحاظ کیفی ارتقا یافته‌اند و با محصولات از رده خارج، فاصله زیادی از لحاظ کیفیت دارند؟

بله، در اصل تغییراتی روی این خودروها انجام دادیم، این در شرایطی است که این محصولات ظرفیت و استعداد تغییرات و ارتقای کیفی را داشتند؛ البته روی پلتفرم‌های ۴۰۵ و سمند نیز تغییرات کیفی انجام می‌شد اما رضایت صددرصدی مردم را به دست نمی‌آوردیم برای همین این محصولات از رده خارج شد.

آقای برفروشان خروج این خودروها یک اتفاق مثبت در صنعت خودروی کشور تلقی می‌شود چرا که به دلیل کیفیت پایین انتقادات زیادی به این محصولات می‌شد، اما الان بحثی که مطرح می‌شود این است در شرایطی که سبد محصولاتی خودروسازان به دلیل خروج شرکای خودروسازی از ایران خالی‌تر از همیشه است و از سوی دیگر خودروسازان جوابگوی تقاضای بازار نیستند آیا خروج این خودروها در شرایط کنونی به صلاح بود؟ در حال حاضر بازار نابسامانی داریم که تشنه خودرو است، اگر فشاری روی خودروساز نبود که ‌این خودروها را از رده خارج کند آیا این اتفاق رخ می‌داد‌؟

این یک واقعیت است که بحث خروج این خودروها یک امر خودخواسته از سوی ایران‌خودرو بوده، قبل از اینکه نهادهای نظارتی و حاکمیتی در این زمینه ورود کنند. در بهمن ماه سال گذشته موضوع خروج این خودروها مطرح شد قبل از اینکه فشاری متوجه شرکت خودروساز از سوی نهادهای نظارتی باشد. ایران خودرو به‌صورت پیشتاز وارد این عرصه شد البته که رئیس‌جمهور هم با حضور در ایران‌خودرو دستور دادند که محصولات قدیمی از رده خارج شود و هر سال حداقل دو محصول جدید تولید شود. در حوزه استاندارد هم سازمان ملی استاندارد نظرش بر این بود که خودروهایی که در بازه کوتاه‌مدت امکان پاس کردن استانداردهای ۸۵ گانه را ندارند هم از رده خارج شوند. ما وادار به خروج این خودروها نشدیم بلکه به جهت کسب رضایت مشتری وادار به خروج این محصولات شدیم.

در میانه اظهاراتتان یک پرانتز باز کنم، اینکه محصولات از رده خارج از جمله خودروهای زیان‌ده ایران خودرو بودند.

بله دقیقا. رضایت مشتریان و جامعه از صنعت خودرو تنها کیفیت نیست. بلکه رضایت مشتری در زمانی حاصل می‌شود که بتواند خودروی با کیفیت و قیمت مناسب دریافت کند. در واقع هزینه و تحویل و کیفیت به‌صورت توامان می‌تواند رضایت مشتری را حاصل کند. منظورم این است که ما اگر تنها به دلیل کیفیت این محصولات را خارج کنیم و تیراژ کم شود و مردم نتوانند خودرو بخرند آن رضایت را نخواهیم داشت، از همین جهت است که به واسطه برنامه‌های راهبردی و نیز فرامین ریاست‌جمهوری که دستور به رشد ۵۰ درصدی تولید دادند این محصولات از سبد خارج شد. این تصمیم در شرایطی گرفته شد که یکسری محصولات آن هم در شرایط تحریمی قرار بود از سبد ما خارج شود و از طرفی نسبت به سال گذشته حداقل ۵۰ درصد افزایش تولید دهیم.

آقای برفروشان چطور با خروج دو محصول پرتیراژتان قرار است رشد ۵۰ درصدی در تولید داشته باشید؟

واقعیت این است که ما طبق یک برنامه از قبل تعیین شده کسری و خلأ عدم تولید محصولات از رده خارج را در افزایش تیراژ یکسری محصولات که از قبل زمینه تامین قطعه آنها مهیا شده، جبران می‌کنیم. به عنوان مثال ما برنامه رشد تولید تارا دناپلاس اتومات و آریسان ۲ را به برنامه راهبردی اضافه کردیم که با افزایش تیراژ این خودروها خلأ خودروهای از رده خارج جبران خواهد شد و نگرانی از این بابت نیست.

البته آقای برفروشان این نگرانی به‌طور حتم وجود دارد. با حذف خودروهایی که رده قیمتی کمتری دارند، بخش بزرگی از هرم تقاضای خودرو در ایران نادیده گرفته شده است و اقشاری که متوسط درآمد کمتری دارند از این هرم حذف شدند. به‌طور حتم از مشتری که بودجه خودروی پراید یا ۴۰۵ را داشته نمی‌توان توقع کرد که حالا سراغ تارا یا دنا پلاس برود، چرا که این خودروها هیچ سنخیت قیمتی با هم ندارند.

شما خودتان در جریان قیمت‌گذاری دستوری و فریز شدن قیمت خودرو هستید. از سوی دیگر ما محصولاتی مثل پارس و ۲۰۶ داریم که تفاوت قیمتی با محصولاتی که از رده خارج شدند ندارند. ما در این محصولات نیز رشد تیراژ داریم در کنار خودروهای جایگزین. البته یک نکته دیگر هم دارد اینکه این خلأ هم پیش‌بینی می‌شد. واقعیت این است که بخشی از بازار با خروج این خودروها از دست خواهد رفت که باز هم نارضایتی ایجاد می‌کند. ما تولید هفت محصول جدید را در دستور کار داریم که یکی از آن ری‌را است که در سگمنت قیمتی بالا است و همزمان در فاصله کوتاه‌مدتی تولید محصولی را در دستور کار داریم به نام تی اف ۲۱ که یک محصول اقتصادی است که این خودرو می‌تواند خلأ خودروهای مشابه سمند و ۴۰۵ را پر کند. پس ما برای جبران خلأ خودروهای متوقف شده دو اقدام انجام دادیم؛ یکی افزایش تیراژ باقی محصولات و دوم در تلاش هستیم که محصول جدید اقتصادی تولید کنیم که در سگمنت قیمتی خودروهای متوقف شده قرار بگیرد.

بنابراین باید بپذیریم که خلأ قیمتی که درباره آن صحبت شد، تا زمان رشد تیراژ باقی محصولات یا تولید اقتصادی همچنان در بازار تداوم خواهد داشت؟

ما به لحاظ دسته‌بندی در صنعت خودرو محصولاتمان در سگمنت قیمتی ۴ قرار دارد یعنی محصولاتی که در رنج قیمتی مشخصی هستند. ما همین الان نزدیک به ۵ هزار و ۳۰۰ خودروی سمند و ۲ هزار خودروی ۴۰۵ تعهد داریم و در سال جدید ایجاد تعهد نکردیم و محصولاتمان را برای جبران این خلأ، بیشتر به سمت رشد تولید پارس و ۲۰۶ بردیم بنابراین من از این لحاظ نگرانی نمی‌بینم.

به نظر می‌رسد که خودروسازان روی دور خروج محصولات قدیمی خود افتاده‌اند، این در شرایطی است که تولید این خودروها همراه با زیان برای خودروساز است. سوالم این است که آیا خودروهای دیگری هم در نوبت خروج از خطوط تولید هستند؟

ما یک بنگاه اقتصادی هستیم و با رویکرد مدیریت جدید که هر اقدامی باید جنبه تجاری و اقتصادی داشته باشد فعالیت می‌کنیم. ما برای جبران زیان ناشی از قیمت‌گذاری دستوری در تلاش هستیم که تیراژ را به سمت تولید خودروهایی که کمتر زیان‌ده هستند، ببریم. حذف ۴۰۵ و سمند برای رضایت مشتری شروع یک پروسه است. طبق یک نقشه راهبری پلتفرم‌های تولیدی ایران خودرو تا سال ۱۴۰۴ سال به سال برنامه داریم که چه محصولی اضافه و چه محصولی از رده خارج می‌شود و به نوعی سهم قابل توجهی از محصولات جاری در سال ۱۴۰۴ نخواهیم داشت. ما در برنامه زمان‌بندی شده، هر سال یکسری محصولات قدیمی را خارج و محصولات جدیدی تولید خواهیم کرد.

به عنوان آخرین سوال الگوی جهانی خروج محصولات از خطوط تولید خودروسازان چیست و خودروسازی ما در این زمینه چه فرقی با برندهای جهانی دارد‌؟

در دنیا بازار رقابتی است. هر بنگاهی که محصولی تولید می‌کند دنبال سود و افزایش سهم بازار است. این شرکت‌ها برای دستیابی به سود حداکثری دست به تغییراتی می‌زنند و ممکن است محصول پرطرفداری را به دلیل همین رویکرد از خط خارج کنند یا تغییراتی در آن دهند و محصول جدیدی جایگزین تولید کنند. خودروساز به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاهش به بازار است و بازار سمت و سوی این شرکت‌ها را تعیین می‌کند. اما این تغییرات یک نکته دارد و اینکه قبل از خروج یک محصول، خودروی جایگزین تعیین شده است.

گسترش : در بیستمین مرحله فروش فوق العاده، دو مدل از محصول پارس را با موعد تحویل حداکثر 90 روزه از امروز پنجشنبه به مدت سه روز آغاز کرد. در این طرح دو محصول پارس بنزینی و پارس TU5 عرضه می شود.

زمان برگزاری قرعه کشی

مشتریان برای ثبت نام نهایی در مراسم قرعه کشی که یکشنبه هفته آینده 17 مردادماه با حضور نمایندگان نهادهای نظارتی برگزار می شود، مشخص خواهند ش

لازم به ذکر هست، متقاضیان می توانند در زمان مقرر با مراجعه به سایت فروش اینترنتی محصولات ایران خودرو به نشانی esale.ikco.ir مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

پیش‌بینی قیمت خودرو در روزهای آینده

امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو گفت:بازار خودرو در حال حاضر راکد است. به نظر می‌رسد تاثیر اخبار واردات بر قیمت‌ها به صورت موقت است. اگر مذاکرات وین به نتیحه برسد، مشکلات از بین می‌رود و قیمت‌ها با کاهش نسبی همراه می‌شود. اما تا وقتی که گفتاردرمانی مسئولان ادامه داشته باشد، وصعیت تغییری نمی‌کند.

او توضیح داد:تیبا و سمند نیز دیگر شماره‌گذاری نمی‌شوند. همین اقدام باعث نوسان در قیمت‌ها می‌شود. اما به نظر می‌رسد رکود بازار ادامه داشته باشد.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4byrbv