جمعه 10 فروردین 1403 - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار: 1401/06/12 10:56
مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی خبر داد؛
کد خبر: 26373

رشد 159 درصدی فروش اموال تملیکی در دولت سیزدهم

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به تعیین تکلیف 11 هزار میلیارد تومان اموال تملیکی در دولت سیزدهم گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته در زمینه فروش اموال تملیکی 159 درصد رشد، در زمینه انهدام 150 درصد رشد و همچنین در زمینه تعیین تکلیف اموال تملیکی افزایش 63درصدی داشته‌ایم.

عبدالمجید اجتهادی مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در نشستی با خبرنگاران با اشاره به امحای خودروهای وارداتی در انبارهای سازمان اموال تملیکی عنوان کرد: موافقان و مخالفان زیادی در خصوص امحای خودروهای غیرمجاز وارداتی وجود داشتند اما مطابق مصوبه هیئت دولت قرار بر این شده‌است که قطعات این خودروها مانند موتور، گیربکس و ... در اختیار سه دانشگاه برتر کشور قرار گیرد.

وی با اشاره به امحای دو هزار و 200 تن کالا در بندر شهید رجایی اظهار کرد: این‌که این حجم از کالا از 20 سال گذشته در انبارهای استان هرمزگان و به‌طور عمده در بندر شهید رجایی باقی‌مانده است و بخشی از این کالاها مواد غذایی بوده‌اند که تاریخ مصرف آن‌ها گذشته و منقضی شده بودند درحالی‌که این کالاها می‌بایست در چرخه مصرف استفاده می‌شدند اما سازمان اموال تملیکی مجبور به انهدام آن‌ها شد و این انهدام هزینه‌های بسیاری برای ما در برداشت.

 اجتهادی خاطرنشان کرد: ما موضوع فروش اموال در بورس کالا را نیز داشتیم که در این زمینه عرضه‌ها نسبتاً موفق بوده‌است اما در برخی موارد برای عرضه کالا در بورس کالا با مشکلات متعددی از جمله این‌که می‌بایست مبدا ورود کالا مشخص شود و خدمات پس‌از فروش آن در نظر گرفته شده باشد، مواجه هستیم.

وی با اشاره آمار عملکرد این سازمان تأکید کرد: امسال در مقایسه با سال گذشته در زمینه فروش اموال تملیکی 159 درصد رشد، در زمینه انهدام 150 درصد رشد و همچنین در زمینه تعیین تکلیف اموال تملیکی افزایش 63 درصدی داشته‌ایم.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تأکید کرد: از زمان شروع به کار دولت سیزدهم در مجموع 11 هزار میلیارد تومان کالاهای اموال تملیکی تعیین تکلیف شده‌اند و برای نخستین‌بار خودروهای قاچاق کشف‌شده در انبارهای سازمان اموال تملیکی منهدم شدند.

 مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به آغاز روند امحای هزار و 500 تن کالای متروکه انبارهای سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی از امروز اشاره کرد و گفت: بعضی از این کالاها به مدت دوازده سال در انبارها به‌صورت متروکه باقی‌مانده بودند که بعضی از این کالاها را برخی تاجران به روش قانونی وارد کرده بودند و قاچاق نبودند اما در برخی موارد به دلایلی مانند عدم آگاهی از مقررات کشور برای کالاها پرونده‌هایی تشکیل‌شده و اموال متروکه شده‌اند.

وی گفت:  در سال گذشته تعداد پرونده‌ها 204 درصد افزایش را نشان می‌دهد و در پنج‌ماهه نخست سال جاری هم تعداد پرونده‌های اموال متروکه با رشد 193 درصدی مواجه شده‌است که در خصوص انهدام کالا نیز با رشد 103درصدی مواجه بودیم.

 اجتهادی بیان کرد: اگر قبل‌ از تعیین تکلیف کالاهای متروکه صاحب کالا درخواست اعاده کالا را داشته و تاریخ مصرف آن کالا منقضی نشده باشد آن کالا به صاحب وی اعاده می‌شود اما درصورتی‌که تاریخ انقضای کالا فرا رسیده باشد ملزم به انهدام آن هستیم که در این زمینه در هفته گذشته دو هزار و 200 تن کالا در استان هرمزگان منهدم شد و از همین امروز نیز فرایند انهدام یک هزار و 500 تن کالا آغاز شده‌است.

 وی توضیح داد: در خصوص استرداد و بازگشت اموال تملیکی با کاهش مواجه بودیم و این خود نشان‌دهنده این است که بسیاری از پرونده‌هایی که در این خصوص تشکیل‌شده از دادگاه رای برائت گرفته‌اند؛ همچنین کاهش 10 درصدی در زمینه استرداد کالا داشتیم و در خصوص اعاده اموال نیز با رشد 261 درصدی مواجه بودیم.

اجتهادی با اشاره بازدید مهر ماه سال گذشته رئیس‌جمهور از انبارهای سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور در خصوص تعیین تکلیف اموال تملیکی چند دستور مهم صادر کرد که یکی از این موارد اصلاح ساختار سازمان بود که این موضوع با همکاری سازمان استخدامی کشور پیگیری شد و اداره اموال تملیکی در راستای همین دستور در گمرک شهید رجایی تشکیل و مستقر شد.

وی ادامه داد: دستور دیگر اصلاح قوانین و مقررات مربوط به اموال تملیکی بود که در این زمینه لایحه‌ای دو فوریتی به مجلس شورای اسلامی رفت و امیدواریم وکلای ملت در اسرع وقت به این لایحه رسیدگی کنند چرا که همان‌طور که می‌دانید قانون سازمان اموال تملیکی مربوط به‌سال 1370 است و در 30 سال گذشته تغییرات بسیاری رخ داده‌است.

 اجتهادی در خصوص سامان‌دهی انبارهای سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی خبر داد: به‌منظور سامان‌دهی انبارها بیش‌از 12 هزار مترمربع به ظرفیت انبارها اضافه شده و در 5 ماه نخست امسال در میزان فروش و انهدام اموال به‌ترتیب 193 درصد و 103 درصد افزایش و 10 درصد کاهش در استرداد داشته ایم.

استرداد ماینرهای انبارهای اموال تملیکی از مهر ماه

وی در پاسخ به این سوال که تعداد دستگاه‌های ماینر موجود در انبارهای سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به چه میزان است، توضیح داد: ماینر هایی که در سازمان اموال تملیکی وجود دارد 150 هزار دستگاه ماینر است که دپو شده‌است و حجم بسیار زیادی را از انبارها به خود اختصاص داده‌است و نکته قابل‌تأمل و تعجب این است که تعداد زیادی ماینر رأی برائت دارد و خواهش ما از مسئولان این است که به‌طور مثال توانیر که در تأمین برق کشور دغدغه دارد در این زمینه تدابیری را اتخاذ کند.

 اجتهادی تشریح کرد: افرادی که رای برائت گرفته‌اند کسانی هستند که ماینرهای آن‌ها به‌صورت مجاز وارد شده‌است.

وی افزود: با وجود این‌که اراده بسیار قوی در سازمان اموال تملیکی برای ترخیص ماینرها داریم به دلیل دستورالعمل‌های موجود نتوانسته‌ایم آن‌ها را اعاده کنیم و مکاتباتی با دادستان داشته‌ایم و قول داده‌اند که از مهر ماه استرداد این دستگاه‌ها شروع شود. البته برخی از ماینرها هم دچار افت کیفیت شده‌اند و متأسفانه رأی برائت نشان‌دهنده این است که واردکننده دچار تخلفی نشده و اقدام صحیحی انجام داده‌است.

اجتهادی در خصوص حراج‌های حضوری هم گفت: یکی از مزایده گذاری‌های بسیار سنگین در سامانه ستاد، مزایده‌های سازمان اموال تملیکی است و جلسات مستمری را با سامانه ستاد برگزار کرده‌ایم و روزبه‌روز ایرادات در این زمینه کمتر می‌شود و اکنون گزارش مشکل را در بحث برگزاری مزایده‌های الکترونیک نداریم.

وی ادامه داد: در مردادماه 1400 رکورد مزایده‌های الکترونیک شکسته شد و هر ماه یک مزایده الکترونیک برگزار می‌کنیم و در مزایده‌های الکترونیکی هم مزایده ماهیانه و هم مزایده فوق‌العاده را داریم، فردا نیز باز گشایی یک مزایده فوق‌العاده را در دستور کار داریم که کالاها به‌محض صدور دستور قضایی و در بحث کالاهای متروکه نیز با حکم حاکم شرع بلافاصله عرضه می‌شوند تا هم جلوگیری از رسوب کالا داشته‌باشیم و هم مراقب باشیم که تاریخ مصرف کالا رفع نشود.

 وی در خصوص خودروهای موجود در انبارهای سازمان تملیکی اظهار کرد: در زمینه خودروها دو سری خودرو داریم که یک سری خودروهای ایرانی است که به‌محض این‌که رأی قطعی آن صادر شود، در مزایده الکترونیکی عرضه می‌شوند  و تعداد این خودروها با قانون جدید مبارزه با قاچاق کاهش پیدا می‌کند زیرا طبق قانون جدید دیگر ضبط خودرو صورت نمی‌گیرد و تنها مشمول پرداخت جریمه نقدی می‌شود اما خودروهای خارجی، خودروهایی هستند که یا قاچاق هستند یا مشمول مقررات متروکه می‌شوند .

وی ادامه داد: خودروهای خارجی یا خودروهای بالاتر از 2500 سی‌سی یا کمتر از آن هستند که در خودروهای کمتر از 2500 سی‌سی مشکلی برای عرضه نداریم و در خودروهای بالای 2500 سی‌سی که عموماً آمریکایی هستند مزایده به‌شرط صادرات را داریم که خیلی جاها مزایده به‌شرط صادرات هم جوابگو نیست و اصلا خریداری در مزایده به‌شرط صادرات وجود ندارد و خودروهایی هم که منهدم شدند به‌همین دلیل بود که در این زمینه پیشنهاداتی به دولت داده شد.

تعیین تکلیف خودروهای تملیکی به زودی

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: بعضی از این خودروها با دستور قضایی کشف شده‌‌اند که درباره بیش‌از هزار خودرو هنوز رأی قضایی صادر نشده‌است و امیدواریم در آینده نزدیک روش تعیین تکلیف آن‌ها از سوی وزیر اقتصاد نهایی شود .

اجتهادی عنوان کرد: تنها کاری که در بحث تعیین تکلیف خودروهای سواری انجام دادیم این بود که حسب نیاز برخی دستگاه‌های خاص این خودروها را در اختیار آنان با شرایط خاص قرار دهیم و امیدواریم پیشنهاد ارائه شده در هیأت دولت تصویب شود و درباره خودروهایی که به ظن قاچاق در انبار است و موسوم به ثبت سفارشی هستند، مقررات و ضوابط فروش مشخص‌ و تکلیف شوند.

وی توضیح داد: برای تعیین تکلیف این خودروها پیشنهاداتی داده‌شده از جمله این‌که این خودروها به مناطق آزاد قشم و کیش فروخته شوند که هنوز نهایی نشده‌است؛ همچنین موضوعاتی مطرح است تا به برخی دستگاه‌های خاص این خودروها داده شود و در این زمینه منتظر مصوبه نهایی دولت و اعلام آن توسط وزیر اقتصاد هستیم.

 مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تکمیلی خاطرنشان کرد: همچنین طرح احصای همه کالاهای موجود در انبارهای سازمان را در دست داریم که مطابق آن تمام کالاهایی که به انبارها وارد می‌شوند و یا از انبار خارج می‌شوند باید کد شناسایی داشته باشند. همچنین بخش قاچاق سامانه جامع اموال تملیکی نیز تا پایان مهرماه رونمایی خواهد شد.

وی در خصوص کالاهایی که به مدت زیادی در انبار مانده است، هم توضیح داد:ا گر کالا بدون صاحب باشد آن کالا در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام قرار می‌گیرد اما کالاهای زیادی که منهدم می‌شود به این دلیل است که مدت زمان طولانی در انبارها مانده‌است و بعضا هزینه انبارداری این کالا بیش‌از هزینه ترخیص این کالا است به‌همین دلیل با رعایت برخی قوانین گمرکی این کالاها منهدم می‌شود؛ به‌طور مثال ما کالایی داشته‌ایم که 10 سال در گمرک شهید رجایی مانده‌است.

 اجتهادی در خصوص موضوع سرم‌ها و این‌که مقادیر زیادی سرم در انبارها مانده بود و منهدم شد هم توضیح داد: قطع یقین تعامل و نگاه ویژه‌ای که دولت و قوه قضائیه در این زمینه داشته‌است بیش‌از 82 درصد از کالاهای رسوبی در انبارها تاکنون تعیین تکلیف شده‌اند و این در کمتر از یک‌سال رخ داده‌است.

وی تأکید کرد: اگر دستگاه‌هایی که در تجارت خارجی دخیل هستند، زمان‌های قانونی را رعایت کنند قطعا شاهد هدر رفت کالاها نخواهیم بود؛ اگر مقداری بیشتر توجه می‌شد درباره سرم‌ها این اتفاق رخ نمی‌داد.

 البته برای افرادی که در زمینه قضیه سرم‌ها دخیل بودند پرونده‌ای تشکیل‌شده است اما بنای ما در سازمان اموال تملیکی بر مدیریت این اتفاقات است.

 اجتهادی در پاسخ به این سوال که چرا میزان حراج‌های حضوری کاهش داشته‌است توضیح داد: علت کاهش حجم عرضه کالا در حراج‌های حضوری کاهش کالا در انبارها و کالاهایی است که دارای رای قطعی هستند و عمدتاً تعیین تکلیف شده‌اند و امیدواریم به نقطه‌ای برسیم که دیگر کالایی در انبارها نداشته باشیم.

 مدیرعامل سازمان اموال تکمیلی در خصوص حراج الکترونیکی هم متذکر شد از زمان افتتاح این حراج آمادگی کامل داریم که حراج الکترونیکی را برگزار کنیم چرا که باید از سامانه حراج دولت استفاده کنیم در این زمینه موانعی وجود داشت و وزیر اقتصاد نیز در این زمینه با موانع و مشکلاتی روبرو شد اما صراحتاً بگویم که سامانه حراج الکترونیکی تدارکات دولت آمادگی پذیرش به‌صورت خرده‌فروشی را ندارد و قول مساعد داده‌اند که اصلاحات لازم را انجام دهند ما هم در این زمینه انتقاداتی داریم و اعتقاد دارم که مشکل قانونی در این زمینه نداشته‌ایم و متاسفانه سامانه‌ی تدارکات دولت بستر را فراهم نکردند.

اجتهادی در خصوص اموال غیرمنقول هم بیان کرد: سال گذشته که سازمان اموال تملیکی را تحویل گرفتیم، 80 درصد در مقایسه به مدت مشابه سال قبل در زمینه اموال غیرمنقول کاهش داشتیم، در پنج‌ماهه اخیر نیز رشد 40 درصدی داشتیم و رو به بهبود است در زمینه بازاریابی باید گفت بازاریابی را به‌صورت نقطه‌ای و استانی انجام می‌دهیم.

وی در خصوص تکمیل سامانه جامع اموال تملیکی گفت: دوستانی از دانشگاه شریف تمام‌وقت روی این سامانه در حال کار هستند و امیدواریم این سامانه به همراه سامانه دیگری که در این زمینه وجود دارد و در مورد پرونده‌های قاچاق است و نیز سایر سامانه‌ها مانند سامانه تجارت زودتر راه‌اندازی شود اما فراتر از این بحث طرح احصاء کامل کالاهای موجود در سازمان اموال تملیکی است که آن را تدوین کرده‌ایم و به استحضار وزیر اقتصاد رساندیم و ایشان نیز پیگیر این‌موضوع هستند که همه این کالاها کد شناسایی از نظر تعداد و بقیه اطلاعات داشته باشند.

 وی ادامه داد: در کنار آن سامانه پرونده‌های قاچاق در سازمان تعزیرات حکومتی هم در دستور کار است و امیدواریم بخش قاچاق سامانه سازمان اموال تملیکی به‌زودی آماده شود.

 اجتهادی تشریح کرد: در مزایده هم در پنج‌ماهه نخست سال جاری 209 درصد رشد و در حراج رشد 100 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشتیم.

 

روابط عمومی سازمان اموال تملیکی


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/36eymy