جمعه 31 فروردین 1403 - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار: 1400/09/02 04:14
وام ازدواج | ثبتنام وام ازدواج
کد خبر: 17662

خبر بد برای متقاضیان وام ازدواج

بانک‌ها به یک‌سوم زوج‌ها وام ندادند براساس آمارهای ارائه‌شده ازسوی دیوان محاسبات، در سال گذشته ازمجموع یک‌میلیون و ۱۰۹هزار متقاضی وام ازدواج، ۳۷۴ هزار نفر از آنان با موانعی همچون تهیه ضامن کارمند، موفق به دریافت وام نشده‌اند.

وام ازدواج از طرف دولت برای کمک به جوانان و تازه عروس و دامادها می باشد. وام ازدواج هر ساله بر حسب تورمی که در جامعه ایجاد می شود بدان افزوده می گردد. وام ازدواج به دلیل داشتن سود کم برای آغاز زندگی دو زوج جوان می تواند مناسب باشد. اخذ وام ازدواج دارای دو وجه عمومی و اختصاصی است.در ادامه به بررسی مقدار وام ازدواج میپردازیم. 

وام ازدواج

طی سال گذشته از کل منابع قرض‌الحسنه جاری و پس‌انداز نزد بانک‌ها، حدود ۸ درصد آن برای تسهیلات ازدواج تخصیص داده شده و در برخی بانک‌ها این مقدار بین یک تا ۲ درصد است.

یک‌سری شرکت‌های واسطه‌ای هستند که وام ازدواج ۵۰ میلیون تومانی را ۱۰ میلیون تومان؛ وام ازدواج ۷۰ میلیون تومان را ۲۰ میلیون تومان و وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی را ۳۰ میلیون تومان از فروشندگان خریداری می‌کنند

یکی از اصلی‌ترین دلایل خرید و فروش وام، مشکل تامین ضامن و ناامید شدن زوجین از دریافت وام است. عاملی که دریافت وام ازدواج را برای زوج‌ها به هفت‌خوان رستم تبدیل کرده، قوانین و قواعدی است که بانک‌ها برخلاف دستورالعمل‌های بانک مرکزی آن را در هنگام اعطای تسهیلات خرد اعمال می‌کنند. 

وام ازدواج چیست؟

وام ازدواج

 وام ازدواج یک خدمت ارائه شده برای جوانانی است که قصد ازدواج داشته اما برای تشکیل زندگی مشترک نیاز به کمک مالی دارند، قیمت این وام هر سال با توجه به شرایط اقتصادی جامعه افزایش یافته و قوانین جدیدی برای آن ارائه می شود. در حال حاضر در سال 1400 مقدار وامی که به هر یک از زوجین تعلق می گیرد به قیمت 70 میلیون تومان است که آن ها باید طی 7 سال آن را ماهانه با احتساب 4 درصد نرخ کارمزد پرداخت کنند. برای دریافت وام هر یک از زوجین باید شرایط درخواست وام ازدواج را داشته باشند.

وام ازدواج به دلیل سود کم برای بازپرداخت، مناسب زوجین جوان بوده و به افرادی که ترس از ازدواج به دلیل مشکلات اقتصادی دارند کمک می کند. در صورتی که زوجین به درستی برای این وام برنامه ریزی کنند حدود 30 درصد مخارج خود را تامین می کنند، اما در صورتی که زوجین اقتصادی فکر نکرده و این وام را صرف موارد بیهوده و گران قیمت کنند حدود 10 درصد هم توانایی تامین موارد لازم و ضروری برای ازدواج را ندارند. این اتفاق معمولا برای زوجین کم سن و سال و کم تجربه بیشتر رخ می دهد.

از دیگر مزایای این نوع ازدواج می توان به جلوگیری از ازدواج موقت و ازدواج سفید اشاره کرده که در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی و کاری در جوامع مختلف رواج یافته است و آسیب ها و عوارض خود را به همراه دارد، بنابراین برای کاهش این نوع آسیب های اجتماعی وام های ازدواج به زوجین داده می شود.

از سال 1400 وام ازدواج برای پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان است و برای پسران و دختران بزرگتر از این سنین، ۷۰ میلیون تومان محاسبه می شود.

شرایط دریافت وام ازدواج

وام ازدواج

دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران در این باره یک اصل است. همچنین به هر یک از زوجـــین مــبلغ 30 میلیون ریال تسهیلات ازدواج تعلق می‌گیرد.

کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنــــها توسط سفارت جـــــــمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده، قادر به ثبت نام بوده و گـــواهی ازدواج آنها که ممـهور به مـهر کنسولگری ایران در کشور مــذکور است به عـــنوان ســــند ازدواج تلقی می‌شود. 

اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رســــمی توسـط مــراکز اقلیت‌های دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد، معادل عــقدنامه تلقی شده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.

تسهیلات قرض الحسنه ازدواج فقط یک‌بار به متقاضیان پرداخت می‌شود و متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج فقط از تاریخ وقوع عقد تا پایان سال بعد فرصت استفاده از تسهیلات موصوف را دارند.

اصل و کپی سند ازدواج، اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه‌های زوجین، اصل و کپی شناسنامه‌های ضامنین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) زوجین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) ضامن، کد پستی 10 رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین و کد رهگیری 10 رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام، مدارک لازم برای دریافت این تسهیلات است.

شرایط ضامن وام ازدواج

وام ازدواج

اما ضامن دریافت کننده تسهیلات هم باید شرایطی داشته باشد. چنانــچه متقاضی دریافت تسـهیلات ازدواج، کارمــند رســـمی یا پیمانی دولت، نــیروی نظامی و انتظامی، نـــهـادها و مــوسسات عــمومی (نظیر شهرداری‌ و بنیاد ، کمیته امــداد ، هـــلال احـمر) باشد، ارائــه گــواهی تــعهد کــسر اقـساط از سـازمان مربوطه به همراه ارائه فــیش حــــــقوق و حکم کارگزینی و در صورتی که مانده حــقوق نامـبرده کفایت کند، نیازی به اخذ ضامن نیست.

در غیر این صورت ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت ، نــیروی نظامی و انتظامی ، نـــهـادها و مـوسسات عـــمومی (نظیر شهرداری‌ و بنیاد ، کمیته امــداد ، هـلال احـمر) ، کارگــــــر یا کارمـــــــند شرکت‌های تولیدی صنعتی بزرگ و فعال ، با ارائـه آخرین فــــیش حـــقوقی و حکم کارگزینی و الزامی است.

همچنین ضمانت یک نــفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمــان اعـــطای تسـهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد یا ضمانت یک نفر دارنده حساب جاری فـعال و خــوش حساب کــه به تایید و تشـخیص شـــعبه پرداخت کننده رسیده باشد، مورد قبول است. 

در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود قابل قبول است.

کلیه متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق هستند، ابتدا باید از طریق سایت ve.cbi.ir ثبت نـام کرده و فرم مربوطه را تکمیل کنند که در صورت موفقیت آمـــیِز بودن مراحل ثبت نام، یک کد رهـگیری 10 رقمی که کاملا محرمانه است، به شخص ثبت نام کننده داده می‌شود.

متقاضیان موظف هستند ظرف مـدت 3 الی 4 روز جهت اطلاع از وضعیت ثبت نام خـود و هـمچنین نام شـعبه مربوطه جهت مراجعه برای اخذ وام ازدواج، به همین سایت مراجعه کرده و در صـورتی که شــعبه عامل اعطای وام برای متقاضی تعیین شده باشد، باید با در دست داشتن مدارک مـــورد نیاز، ظرف مدت زمانی که از طرف سایت اعـلام می‌شود، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام کنند.

مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد

مدت بازپرداخت تسهیلات 36ماهه با اقساط مساوی بوده و ســـررسید اولین قــسط، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات است. نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج 4 درصد تعیین شده است.

درخواست کنندگان تسهیلات باید دقت کنند که در صورت عدم مراجعه به شعبه مربوطه در مدت زمان تعیین شده، اطلاعات ثبت نامی آنها حذف خواهد شد.


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/3n9xyv