چهارشنبه 08 فروردین 1403 - 27 Mar 2024
تاریخ انتشار: 1401/03/07 19:21
فرشته حسینی | اخبار فرشته حسینی | حواشی فرشته حسینی | فرشته حسینی در جشنواره کن
کد خبر: 20094

هدیه خاص هنرمند هرمزی بر تن فرشته حسینی | درخشش لباس فرشته حسینی در جشنواره کن

یک هنرمد هرمزی با هنر "گلابتون دوزی" خود لباس خاص فرشته حسینی را طراحی کرده است. این لباس خاص در جشنواره کن مورد توجه همه قرار گرفت.
 
 
 

به گزارش روابط گستر؛ فرشته حسینی بازیگر ایرانی افغانی سینمای کشور است. فرشته حسینی همسر "نوید محمدزاده" دیگر بازیگر ایرانی است. فرشته حسینی در نوید محمدزاده برای فیلم "برادران لیلا" در جشنواره کن 2022 حضور داشتند. اما لباس و کیف خاص فرشته حسینی در این جشنواره سوژه شد. این لباس ساخت دست یک هنرمند هرمزی است که به طور خاص برای فرشته حسینی کار شده است.

فرش قرمز جشنواره کن 2022 میزبان یکی از حاشیه‌سازترین زوج‌های ایرانی بود. فرشته حسینی بازیگر افغان‌تبار کشورمان، همسرش نوید محمدزاده را در هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن همراهی کرد و کنار او روی فرش قرمز کن ظاهر شد. 

آخرین استایل رسمی که از فرشته حسینی دیدیم مربوط به مراسم اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم فجر 1400 بود. در لباسی اوت کوتور ( مُد سطح بالا و درجه یک‌ ) از یک برند ایرانی در این مراسم شرکت کرده بود و دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن را دریافت کرد. 

عکس | طراحی متفاوت لباس فرشته حسینی | تصویری از نوید محمدزاده و همسرش در اختتامیه فجر
فرشته حسینی با لباسی از همان برند ایرانی روی فرش قرمز کن 2022 حاضر شد و این امر دور از ذهن نیست که وی سفیر این برند ایرانی شده باشد. این لباس فرشته حسینی شخصی‌دوزی شده و اورالی با پارچه سرتاسر کارشده است. مدل شلوار فلر و دمپاگشاد نیز برای افراد قدبلند و لاغر اندام انتخاب مناسبی است. نوار پهنی که در قسمت کمر کار شده نیز کمر را اندکی پهن‌تر نشان می‌دهد. اگر نوار کمر باریک‌تر بود اندام را کشیده‌تر نشان می‌داد.

 

به غیر از لباس فرشته حسینی که توجهات را به خود جلب کرد و می‌توانست انتخاب رسمی‌تری برای این مراسم داشته باشد، کیف خاص فرشته حسینی نیز نگاه‌ها را سمت خود کشاند. کیف این بازیگر نیز از یک برند ایرانی انتخاب شده است و بنا به گفته برند این کیف خاص فقط در یک نسخه دوخته شده است و همانطور که می‌بینید تک نسخه این هنر ایرانی در دستان فرشته حسینی است.

 

طرح این کیف «بل» (یار؛ هرمزگانی) نام دارد و روی آن با هنر گلابتون‌دوزی تزئین شده است. این هنر کار دست هنرمندی به نام راضیه ملاحی از جزیره هرمز است.

 

گلابتون ­‌دوزی؛ جلوه هنر زنان جنوب ایران
گلابتون­‌دوزی که با نام‌های دیگری نظیر گل‌دوزی یا کم‌دوزی هم شناخته می‌شود، هنری قدیمی است که ابتدا و آغاز آن در ایران به دوره هخامنشیان باز می‌گردد. این هنر در استان‌‎ها و شهرهای مختلف ایران نظیر اصفهان، هرمزگان، بوشهر، شوش و یزد در دسته هنرهای شناخته شده مخصوص بانوان قرار می‌‎گیرد.

مانند بسیاری دیگر از رودوزی­‌های سنتی، گلابتون­‌دوزی نیز محصول دقت و ظرافت زنان و دختران در این منطقه‌ جنوبی ایران است. از این رو، شاید بتوان گلابتون­‌دوزی را یکی از برجسته­‌ترین جلوه‌های هنر زنانه و نیز هنر مردمی در این منطقه به شمار می‌رود که زبان گویای سبک زندگی، باورها و فرهنگ، پوشش و آداب و رسوم مناطق جنوبی ایران است.

بسیاری از زنان محلی از طریق انجام فعالیت‎‌های هنری نظیر گل‌دوزی به کسب درآمد برای خود یا اعضای خانواده‌‎شان می‌‎پردازند. این هنر بر پارچه‌ها‎ی سنتی و ظریف نظیر لباس‌‎های سنتی یا تورهای ظریف عروسی انجام می‌شود. معمولا، روی این پارچه‌‎ها را با روکش‌‎های رنگی طلایی، نقره‎ای و سفید تزئین کرده و محصول نهایی را روانه بازار فروش می‎‌کنند.

گلابتون نوعی نخ طبیعی است که از آن برای دوخت روکش‌‎های فلزی و پولک در رنگ‌‎های مختلف نظیر زرد و سفید استفاده می‌‎شود. معمولا زنان هنرمند از این نخ برای ایجاد طرح‌‎ها و نقش‎‌های زیبا همچون گل، طرح‎‌های اسلیمی و نمادین بهره می‌‎برند. امروزه، هنر گلابتون دوزی روی لباس‎‌های مجلسی،مانتو، چادر، پرده‌ها، روبالشتی‌ها و یقه لباس‎‌ها هم انجام می‌شود و زیبایی آنها را چندین برابر می‌‎کند.

 

این هنر با کمک دست و نخ روی کادر کمانی یا چوبی توسط نخ گلابتون دوخته می‎‌شود. به این صورت که هنرمند نقش نگار مدنظر خود را بر پارچه کشیده و با استفاده از نخ و روکش‌های رنگی (همچون قرمز، طلایی، نقره‌ای) هنرخود را روی پارچه خلق می‌کند. گاه هنرمندان ماهر با استفاده از مهارت و ظرافت خود از پولک و منجوق هم برای زیباتر کردن این هنر خود استفاده می‌کنند. به همین علت، خلاقیت در این هنر بسیار زیاد است و هنرمند می‌‎تواند این هنر را خلاقانه و متناسب با سلیقه خود خلق کند. این هنر معمولا توسط زنان هنرمند استان‌های مختلف ایران انجام می‌‎گیرد. آنها محصولات تولیدی خود را به بازارهای فروش داخلی و خارجی عرضه کرده و به این صورت به کسب درآمد می‌‎پردازند.

شهرهای بندر لنگه، بندر عباس، میناب و روستاهای پیرامون آنها از عمده مراکز تولید گلابتون ­دوزی در استان هرمزگان هستند.

منبع: همشهری آنلاین


کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/4y8mka