پنج‌شنبه 09 فروردین 1403 - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار: 1399/08/19 17:13
کد خبر: 13845

قیمت دلار و سکه به کف خورد و برگشت!

در دومین روز هفته، نوسان‌گیران و خریداران در دو بازار ارز و سکه، قدرت‌نمایی کردند و توانستند قیمت‌ها را از کف‌های پیشین بالاتر بیاورند.

روز یکشنبه، دلار توانست ۵۰۰ تومان افزایش را به ثبت برساند و به بهای ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان برسد. در بازار سکه هم این فلز گرانبها با رشد ۸۰۰ هزار تومانی به بهای ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. این نخستین افزایش بازارها پس از انتخابات امریکا بود.

برگشت موقت در بازار ارز؟

برخی فعالان باور داشتند، افزایش دیروز تنها اصلاحی موقت در مسیر نزولی دلار و سکه بوده است و بازارها طی روزهای آتی بار دیگر با افزایش فروش مواجه خواهند شد. از نگاه این عده زمانی که قیمت‌ها به یکباره نزولی می‌شوند، بسیاری از معامله‌گران دچار ضررهای سنگینی شده و در نتیجه سعی می‌کنند با بالا آوردن قیمت‌ها کمی از میزان زیان خود بکاهند. در واقع آنها در قیمت‌های بالایی عموما اقدام به خرید کرده‌اند و افت شدید قیمت‌ها، به آنها فرصت فروش نداده است. آنها برای فروش سکه و دلارهای بالا خرید، تحرکات خود را در بازار بالا می‌برند. زمانی که این دسته در اصطلاح معامله‌گران، مال خود را خالی می‌کنند، بازار بار دیگر در مسیر نزولی قرار می‌گیرد.

ا این حال، این دیدگاه یک دسته از فعالان حاضر در بازار ارز است. گروهی هم باور دارند، دلار تغییر ریاست‌جمهوری امریکا و پیروزی بایدن را پیشخور کرده است. در نتیجه این دسته باور دارند که قیمت دلار کف خود را دیده است و از این پس بیشتر از کاهش قیمت در مسیر صعود قرار خواهد داشت. به باور آنها، در وضعیت اقتصاد تغییر کلانی رخ نداده است و امریکا هم به برجام بازنگشته است که قیمت‌ها دچار ریزش خاصی شوند. این گروه باور دارند بازار طی یک جو روانی با افت سنگینی مواجه شد و از این پس راه صعودی را در پیش خواهد گرفت.

ریزش و بازگشت بازارها

شنبه شب زمانی که رسانه‌ها به صورت همزمان پیروزی جو بایدن را اعلام کردند، دلار در معاملات پشت خطی با ریزش سنگینی مواجه شد و حتی به زیر ۲۴ هزار تومان رفت. با این حال از ابتدای روز یکشنبه بیشتر معامله‌گران خریدار بودند و توانستند دلار را نه‌تنها از کف ۲۳ هزار تومانی بلند کنند؛ بلکه به بالای کانال ۲۵ هزار تومانی ببرند.

یکی از عواملی که کمک کرد، قیمت دلار در بازار افزایشی شود، رشد نرخ حواله درهم بود. نرخ حواله درهم روز یکشنبه به بالای ۷ هزار تومان بازگشت که یک سیگنال مهم افزایشی برای بازیگران بازار داخلی بود. قیمت حواله درهم و دلار در بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و به صورت سنتی، افزایش یکی منجر به رشد دیگری می‌شود. زمانی که درهم بالای مرز ۷ هزار تومانی قرار دارد، ارزش دلار در بازار سبزه میدان نمی‌تواند زیر کانال ۲۵ هزار تومان نوسان کند. در نتیجه یکی از سیگنال‌هایی که در روزهای آتی می‌تواند منجر به ریزش دلار شود، رفتن درهم به زیر مرز حساس ۷ هزار تومانی خواهد بود. در صورتی که درهم بتواند خود را بالای ۷ هزار و ۲۰۰ تومان برساند، ارزش دلار در معاملات سبزه میدان هم می‌تواند به بالای ۲۶ هزار تومان برود.

در روزی که قیمت دلار در بازار آزاد روند صعودی گرفت، در بازار صرافی‌های بانکی، ‌دلار بیشتر میل به کاهش قیمت داشت. صرافی‌های بانکی در ابتدای روز نرخ فروش دلار خود را به کانال ۲۲ هزار تومان بردند. آنها بر تابلوی خود برای خرید دلار هم قیمت خاصی را درج نکردند. به‌نظر می‌رسد هدف از نگذاشتن قیمت خرید روی تابلو این بود که به بازار این پیام داده شود که دلار کف قیمتی خاصی ندارد که بازارساز حاضر به خرید در آن باشد.

چنین سیاستی در صورتی که قیمت دلار در بازار آزاد بالا بماند، به ضرر بازارساز خواهد بود، چراکه نتوانسته است در قیمت‌های پایین‌تر اقدام به خرید کند. با این حال در صورتی که قیمت دلار افت کند، بازارساز می‌تواند در نرخ‌های پایین‌تر اقدام به خرید کند.

با این حال، بازارساز دیروز سیگنال دیگری هم به بازار آزاد داد و آن هم این بود که درصورتی که قیمت دلار در بازار آزاد بالا برود، آنها هم نرخ فروش خود را بالاتر خواهند آورد.

 
منبع: دنیای اقتصاد

کپی لینک کوتاه خبر: https://rasadvarzeshi.com/d/2xq77z